Featured Category Διασκεδαση / Φαγητο 

Τουρτα μανιταρι

Ζύμη κουρού:
Η ζύμη, είναι δοκιμασμένο, μπορεί να γίνει και στο χέρι.
Ανακατεύεις 130 γρ. βούτυρο με 1 κ.γ. ζάχαρη. Προσθέτεις 2 αυγά (ελαφριά χτυπημένα) και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Προσθέτεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 70 γρ. σιμιγδάλι και μισό κουταλάκι αλάτι, και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Πολύ γρήγορα η ζύμη….

θα είναι έτοιμη. Την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Αν θέλετε να κερδίσετε λίγο χρόνο, ετοιμάστε τη ζύμη από την προηγούμενη ημέρα.

Γέμιση:
Κόβουμε 800 γρ. λευκά μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σοτάρουμε χωρίς πολύ ανακάτεμα.
Αν το τηγάνι μας δεν είναι μεγάλο, κάνουμε το σοτάρισμα σε δύο δόσεις – θέλουμε να μη βράσουν τα μανιτάρια μας. Αφήνουμε τα μανιτάρια μέσα σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους.
Κόβουμε 2 πράσα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφού μαραθούν, προσθέτουμε 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα. Αφήνουμε να καραμελώσουν τα πράσα για λίγα λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τούρτα:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη, και την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι (διαμέτρου 26 εκ.) που έχουμε λαδώσει, αφήνοντας λίγο ζυμάρι να προεξέχει από τα τοιχώματα του ταψιού. Τρυπάμε το ζυμάρι με ένα πιρούνι πολλές φορές (και στα τοιχώματα) και ψήνουμε τη βάση της τούρτας για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 400 γρ. κρέμα γάλακτος, 4 αυγά, αλάτι, πίπερι και θυμάρι.
Μετά τα 20 λεπτά, αφαιρούμε τη βάση απο το φούρνο. Προσθέτουμε τα πράσα, τα μανιτάρια και το μείγμα της κρέμας και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Και το δυσκολότερο, πρέπει να περιμένουμε να κρυώσει για να δοκιμάσουμε!

Διαβάστε περισσότερα...

Related posts

Leave a Comment