Η Αχρηστη Πληροφορια Της Ημερας 

Η αχρηστη πληροφορια της ημερας 28/12/2016

Τον Ιούλιο του 1884 το αγγλικό γιωτ Mignonette ναυάγησε στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού. Τέσσερις ναύτες σώθηκαν μέσα σε μια βάρκα, χωρίς νερό, χωρίς προμήθειες, 2500 χιλιόμετρα ΒΔ του ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας.Χωρίς πολλές πολλές λεπτομέρειες, ο άτυχος νεαρός ναύτης Ρίτσαρντ Πάρκερ έπεσε θύμα κανιβαλισμού. Μετά από κάμποσες περιπέτειες οι τρεις που επέζησαν, διασώθηκαν, επέστρεψαν στην Αγγλία όπου και δικάστηκαν.

……………………………………

Όλα αυτά τα ωραία τα διάβαζα χθες κάτι μου θύμιζαν. Αυτή την ιστορία κάπου την είχα ξαναδιαβάσει. Ξυπνώντας σήμερα το πρωί θυμήθηκα κάποιο παρόμοιο απόσπασμα από τις “Περιπέτειες του Αρθούρου Πυμ”, του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Βρήκα κάπου καταχωνιασμένο το βιβλίο και ξεφύλλισα το αντίστοιχο απόσπασμα. Πράγματι, η σκηνή παρουσιάζεται και εκεί, λίγο διαφορετικά, αλλά ο άτυχος ναύτης είχε επίσης το όνομα Ρίτσαρντ Πάρκερ.

Καμιά πλέον αμφιβολία, σκέφτηκα, ο συγγραφέας, για δικούς του λόγους, διατήρησε το όνομα του άτυχου ναύτη στο μυθιστόρημά του.
……………………………………

Όλα καλά μέχρι εδώ, με μια μικρή μικρή λεπτομέρεια. Μόλις πρόσεξα ότι “Οι περιπέτειες του Αρθούρου Πυμ” δημοσιεύτηκαν το 1838 !!!

Όσο κοινό και να είναι το όνομα Ρίτσαρντ Πάρκερ, η σελίδα το βρίσκει εξωπραγματική σύμπτωση !!!
Βρείτε και άλλες συναρπαστικές και άχρηστες πληροφορίες στη σελίδα μας στο facebook

Διαβάστε περισσότερα...

Related posts

Leave a Comment