Νέα από το διαδίκτυο 

Ντουμπρόβνικ το «μαργαριτάρι της Αδριατικής»

dbr6

Το Ντουμπρόβνικ αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο, μια πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά ενώ ταυτόχρονα είναι ένας από τους πιο εξελίξιμους τουριστικούς προορισμούς. Δίκαια το χαρακτηρίζουν «μαργαριτάρι της Αδριατικής», ενώ ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία κάνοντας ένα ταξίδι εκεί να γνωρίσει από…

κοντά πολλά και σπουδαία αξιοθέατα.

Μέσα στα φημισμένα και εντυπωσιακά τείχη της ιστορικής πόλης στην Κροατία βρίσκεται η μεσαιωνική παλιά πόλη. Με μήκος περίπου δύο χιλιόμετρα τα τείχη σηματοδοτούν και την ιστορία της εξέλιξης της πόλης. Διαχρονικό σύμβολο της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των κατοίκων είναι η φράση που είναι χαραγμένη στην πύλη του Φρουρίου Lovrijenac: Non bene pro toto libertas venditur auro δηλαδή η ελευθερία δεν πουλιέται ούτε για όλο το χρυσάφι (του κόσμου). Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ντουμπρόβνικ έχει αναγνωριστεί ως πολιτιστικό αγαθό της Κροατίας, ενώ το 1979 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σε κάθε σημείο της Παλιάς Πόλης υπάρχει διάχυτη μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα και οι τουρίστες περπατώντας στους δρόμους κάνουν κυριολεκτικά μια βόλτα στην ιστορία. Τα αυθεντικά μνημεία και η σπουδαία ιστορία κάνει την παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ να φέρνει στο μυαλό των επισκεπτών τις εικόνες των μακρινών εποχών σαν μια ζωντανή πραγματικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο είχε αποκαλέσει το Ντουμπρόβνικ «επίγειο παράδεισο» ενώ ο Γάλλος λόγιος Paul Garde υποστήριζε ότι μοιάζει με «μισάνοιχτη μπιζουτιέρα».

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα που θα δει κανείς στο Ντουμπρόβνικ είναι η Εκκλησία του Αγίου Βλάσιου, ο οποίος είναι και ο προστάτης της πόλης. Η εκκλησία χτίστηκε στης αρχές του 18ου αιώνα ενώ μπροστά από αυτήν θα δει κανείς το άγαλμα του ιππότη Ορλάντο που έγινε το σύμβολο της ελεύθερης πόλης-κράτους.

Συνέχεια: http://www.newsbeast.gr/travel/arthro/2122641/palia-poli-tou-ntoumprovnik-ena-stolidi-stin-adriatiki

Διαβάστε περισσότερα

Related posts