Νέα από το διαδίκτυο 

Κριθαράκι με φέτα ή καλαθάκι Λήμνου!


Κριθαράκι με φέτα ή καλαθάκι Λήμνου!

Το κριθαράκι είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται πολύ στην Λημνιακή κουζίνα. Ένα πιάτο που θυμίζει το φαγητό της γιαγιάς με σάλτσα από Λημνιά ντομάτα και αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά. Εύκολο και γρήγορο στην Παρασκευή του  και κυρίως πολύ νόστιμο.

Υλικά
για…

2-3 μερίδες
4 κ.σ.ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή στην πρέσα
1 κούπα κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
2 1/2-3 κούπες νερό ζεστό
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι ή μισό κον-κασέ
αλάτι-πιπέρι

Φέτα ή καλαθάκι Λήμνου για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι ή το βούτυρο να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε 2-3 φορές να
λαδωθεί γύρω-γύρω.

Προσθέτουμε το νερό,την ντομάτα,την πιπεριά και το αλάτι.

Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά
μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
Σερβίρουμε τρίβοντας σε κάθε πιάτο τυρί φέτα ή καλαθάκι και μπόλικο πιπέρι.

22:59

(Διαβάστε περισσότερα)

Related posts

Leave a Comment