Νέα από το διαδίκτυο 

Κινόα, η αντιοξειδωτική τροφή του δέρματος!

Αν έχετε κι εσείς κινόα στο ντουλάπι της κουζίνας σας, το itrofi.gr σας δίνει παρακάτω τους λόγους για τους οποίους ίσως θα πρέπει να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό προσώπου από αυτήν, ή να την αναζητήσετε ως βασικό συστατικό στο επόμενο προϊόν για την ομορφιά σας.

Προσφέρει ιδανική απολέπιση

Έ…

χει ακριβώς τη σωστή υφή για την απολέπιση του δέρματός σας. Είναι αρκετά τραχιά για να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να φράξουν τους πόρους, αλλά δεν είναι τόσο σκληρή ώστε να το βλάπτει. Προσφέρει φυσική απολέπιση επειδή ο φλοιός της είναι πραγματικά μαλακός και δεν υπάρχουν αιχμηρές άκρες που θα μπορούσαν να τραυματίσουν το δέρμα. Για να φτιάξετε μόνοι σας ένα προϊόν απολέπισης από κινόα,  δοκιμάστε να αναμίξετε μαγειρεμένη κινόα με ελαιόλαδο ή έλαιο argan μέχρι να γίνει ένα μίγμα που θα έχει την επιθυμητή σύσταση. Απλώστε το στο δέρμα, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Βοηθά στη γρήγορη επούλωση του κατεστραμμένου ιστού

Περιέχει λυσίνη, ένα βασικό δομικό στοιχείο στη σύνθεση της ελαστίνης και του κολλαγόνου. Η λυσίνη είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία που δεν μπορεί να συντεθεί από το σώμα, γι ‘αυτό πρέπει να παρέχεται από τη διατροφή. Βοηθά στη γρήγορη επούλωση των κατεστραμμένων ιστών καθώς συμβάλει στη δημιουργία ουλώδη ιστού και συνδέσμων.

Παρέχει ελαστικότητα και χτίζει συνδετικό ιστό

Περιέχει υψηλά επίπεδα ριβοφλαβίνης που παρέχουν ελαστικότητα και απαλότητα στο δέρμα. Χτίζει επίσης τον συνδετικό ιστό για να τονώνει το δέρμα και αποτρέπει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Προστατεύει το κολλαγόνο σας

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο, μια δομική πρωτεΐνη που διατηρεί το δέρμα νεανικό και σφριγηλό.  Όταν το κολλαγόνο μειώνεται, οδηγεί σε ρυτίδες και χαλάρωση που συνοδεύουν τη γήρανση. Ένας ελάχιστα δαπανηρός τρόπος για να προστατεύσετε αυτή την πρωτεΐνη είναι να συμπεριλάβετε την κινόα στη φροντίδα της επιδερμίδας σας.

Προσθέτει λάμψη

Η απολέπιση του δέρματος δεν είναι ο μοναδικός τρόπος που η κινόα το κάνει να λάμπει. Μελέτη έχει δείξει ότι όταν εφαρμόζεται τοπικά, αναστέλλει ένα ένζυμο που ονομάζεται τυροσινάση και προκαλεί χρωματισμό του δέρματος. Ο υπερχρωματισμός είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, το αποτέλεσμα υπερπαραγωγής μελανίνης, η οποία σχηματίζει σκοτεινές κηλίδες στο δέρμα.

Καταπολεμά την ακμή

Βοηθά στη μείωση της παραγωγής σμήγματος και βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής.

Πηγή: itrofi.gr

Διαβάστε περισσότερα

Related posts