Νέα από το διαδίκτυο 

Επεισόδια & χημικά γύρω από το Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ), τα οποία αντιδρούν στην αιφνιδιαστική  πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η οποία προβλέπει ότι η κήρυξη των απεργιών θα γίνεται πλέον με την σύμφωνη γνώμη του 50% των ο…

ικονομικά ενεργών μελών πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα είναι στο 20%).

Από τις 12 το μεσημέρι το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι έφτασε στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου και μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Μέλη του ΠΑΜΕ άρχισαν να χτυπούν τα ρολά του υπουργείου Εργασίας και κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο του υπουργείου. Οι άνδρες των ΜΑΤ αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Το ΠΑΜΕ ξήλωσε συμβολικά την ταμπέλα «υπουργείο Εργασίας» και μερικά λεπτά αργότερα αποχώρησε. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Λίγο αργότερα η πορεία έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον δρόμο έκλειναν κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τις κλούβες, προσπαθώντας να περάσουν και η αστυνομία τους απώθησε με τη χρήση χημικών.

Κατόπιν διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου υπήρξε επίσης ένταση. Μια ομάδα φοιτητών που συμμετείχε στη διαμαρτυρία αποσπάστηκε από την πορεία, πέρασε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και προσπάθησε να εισβάλει στη Βουλή ανεβαίνοντας από τα σκαλιά που βρίσκονται δίπλα στο μνημείο.

Related posts

Leave a Comment