Νέα από το διαδίκτυο 

Γ. Βαρουφάκης: Υπάλληλος του Σόιμπλε ο Ντάισελμπλουμ, μαζορέτες Τσίπρας και Τσακαλώτος

Με απαξιωτικό τρόπο σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ στους Financial Times για τον ίδιο, τον διάδοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε στους «θορυβώδε…

ις έξι μήνες», έως τον Ιούλιο του 2015, όταν ο κ. Βαρουφάκης «πολεμούσε τις κυβέρνησεις της Ευρωζώνης αναφορικά με τους όρους που συνοδεύουν τα δάνεια διάσωσης».

Μετά, πρόσθεσε, οι κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος «άλλαξαν, βεβαίως, τη σχέση της Ελλάδας με του Ευρωπαίους εταίρους». Όπως είπε, σχεδόν τα πάντα είναι ευκολότερα έκτοτε, είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση.

Σε tweet – απάντηση στις παραπάνω δηλώσεις ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζει τον Ντάισελμπλουμ υπάλληλο του Σόιμπλε και τους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο μαζορέτες του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

«Ο αποχωρών (μετά την «απόλυσή» του από τους Ολλανδούς) υπάλληλος του κ. Σόιμπλε έδωσε εύσημα στις μαζορέτες του αφεντικού του για το πραξικόπημα εναντίον της Ελληνικής Άνοιξης. Καλή σταδιοδρομία Γερούν στον ESM, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε», τόνισε στη σχετική ανάρτηση.

Διαβάστε περισσότερα

Related posts

Leave a Comment