Νέα από το διαδίκτυο 

Αυθεντική ρώσικη σαλάτα!

Υλικά:

2 μέτριες πατάτες

3 καρότα

1/4 φλ κρεμμύδι, τεμαχισμένο

1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους

1 μεγάλη πίκλα, κομμένη σε κύβους

1/2 φλ κατεψυγμένος αρακάς, ξεπαγωμένος

3/4 φλ ζαμπόν (χοντρές φέτες), κομμένο σε κύβους

2 αβγά, βρασμένα σφιχτά, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους

4 κλωνάρια φρέσκος…

άνηθος, κομμένος

1/2 φλ μαγιονέζα

2 κ.σ. ξύδι λευκό

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τον αρακά  σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με κρύο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, 30 λεπτά για τις πατάτες και τον αρακά και 20 λεπτά για τα καρότα.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Πετάμε το νερό, που χρησιμοποιήσαμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, κόβουμε σε κύβους και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αγγούρι, την πίκλα, τον αρακά, το ζαμπόν, τα αβγά, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη μαγιονέζα, το ξύδι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Αλατοπιπερώνουμε και πάλι, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.

Tips: Καλό είναι να μην την πήξετε στη μαγιονέζα για να μη χαθεί η γεύση των λαχανικών, του ζαμπόν, του κοτόπουλου και της γαρίδας.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

(Διαβάστε περισσότερα)

Related posts

Leave a Comment