Νέα από το διαδίκτυο 

Έρχεται έκπτωση στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τα αδύναμα νοικοκυριά προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

Ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι στη νέα ρύθμιση θα προστεθούν και τα …

περιουσιακά στοιχεία στα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές- που ενώ, όπως είπε, έχουν ισχυρή περιουσιακή δυνατότητα εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές διατάξεις του κοινωνικού τιμολογίου και δεν πληρώνουν τις οφειλές τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός «Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες για να στηρίξουμε τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα» και στη συνέχεια τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησής, να ξεχωρίσει αυτούς που έχουν χαμηλό εισόδημα και να τους προσφέρουν μεγαλύτερη έκπτωση και στήριξη.

Ακόμη αναγνώρισε τα «εντυπωσιακά θετικά» αποτελέσματα που υπάρχουν από την πολιτική που εφαρμόζει η ΔΕΗ, τονίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο εκατοντάδες στρατηγικοί κακοπληρωτές αναγκάστηκαν, με την απειλή της διακοπής του ρεύματος, να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και να πληρώσουν.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποστήριξε ότι τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν χρυσάφι την κατανάλωση ρεύματος και ότι τα υπέρογκα χρέη δημιουργήθηκαν από τις υπέρογκες αυξήσεις. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ακόμα ότι στον πυρήνα του προβλήματος βρίσκεται η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που είχε στόχο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκτεταμένη ηλεκτρική φτώχεια.

Ο κ. Σταθάκης αντέτεινε ότι από το 2014 καμία αύξηση δεν έχει γίνει στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ βελτιώθηκαν τα επαγγελματικά τιμολόγια με κλιμακούμενες εκπτώσεις, και προσέθεσε ότι στο κοινωνικό τιμολόγιο είναι ήδη ενταγμένα πάνω από 700.000 νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν εισοδηματική πίεση και αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Διαβάστε περισσότερα

Related posts