Νέα από το διαδίκτυο 

Ένας “μικροσκοπικός” παράδεισος στα ορεινά της Αχαΐας [video]


Η Αχαΐα αποτελεί ένα τόπο προικισμένο στον οποίο η φύση συμπεριφέρθηκε με ιδιαίτερη φαντασία χαρίζοντας του γεωγραφικά και…αισθητικά προνόμια. Μοναδικές πόλεις, καταγάλανες παραλίες, μεγαλοπρεπείς οροσειρές και αξιοθέατα σπάνιας ομορφιάς είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν και ξ…

εχωρίζει.

Υπάρχουν όμως στα ορεινά της κάποιοι γραφικοί παραδοσιακοί οικισμοί που την αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο και ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται το χωριό Λειβάρτζι.

Με το που θα βρεθεί κάποιος εκεί το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξεχάσει την βαβούρα της πόλης και θα αφεθεί στην μαγεία του φυσικού πλούτου καθώς τα αιωνόβια και βαθύσκιωτα πλατάνια θα του χαρίσουν πλουσιοπάροχα ξενοιασιά και χαλάρωση.

Μετά το πρώτο αυτό καλωσόρισμα, μπορεί ο επισκέπτης να περπατήσει στα γραφικά σοκάκια των μαχαλάδων, να πιεί κρύο τρεχούμενο νερό στις πολλές πέτρινες βρύσες και να νοιώσει το απόλυτο πράσινο.

Ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς είναι οι επτά εκκλησίες, τα πέντε ξωκκλήσια και το ιστορικό μοναστήρι του χωριού, η Αγία Τριάδα που λειτουργούσε σαν κρυφό σχολειό την περίοδο της τουρκοκρατίας. Οι φωτογραφίες και το βίντεο μαρτυρούν πως το όμορφο Λειβάρτζι αποτελεί ένα μικροσκοπικό παράδεισο στην καρδιά του νομού.

Με την πρώτη ευκαιρία επιλέξτε το για μια φθινοπωρινή εξόρμηση και εκείνο με τη σειρά του θα σας ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο.


Διαβάστε περισσότερα

Related posts